2010. szeptember 30., csütörtök

Kincseim

Már nem is emlékszem, mit keresgéltem a Teszveszen - az az egy biztos, hogy se ferdepántot, se szaténszalagot, se zippzárt...
Mi sem természetesebb, hogy mégis ez lett belőle. Egy varroda kiárusításából vettem, csak a bolond hagyna ott 5 méter szalagot 200, 5 méter ferdepántot 190 forintért... a zippzár ajándék volt:-)

2010. szeptember 28., kedd

Elkészült

Igaz, már jó pár hete, de csak most van érkezésem mutatni.

Emlékeztek, pár hete mutattam egy hímzést, hogy nem tudom mi legyen vele. Aztán történt velem az a bizonyos cserebere, amiben Máriától kaptam ezt a gyönyörűséges anyagot. Komolyan, úgy éreztem akkor, hogy ezt az apróvirágos csodát az égiek küldték nekem... Villámgyorsan meg is varrtam aztán a táskát, ami a Meskán várja a gazdáját.

2010. szeptember 26., vasárnap

Kati, Dóri, Emese



Nos, egyelőre befejeztem, mostantól "csak" megrendelésre varrok pénztárcát (kezdem is rögtön Emőével :-) Ezek már fenn is kuksolnak a meskán, várva-várják Katit, Dórit és Emesét!

2010. szeptember 21., kedd

Pénztárcák Áginak és Annának

Hogy ki Ági és ki Anna, egyelőre még én sem tudom...remélem, gazdára találnak... Csak ez a két név ugrott be elsőnek.

Kedvenc Meseboltos márványos anyagaimból készültek ezek a  pénztárcák, prototípusnak, hiszen úgy tervezem, hogy rendelhető lesz. Hiszen annyit nem tudok gyártani, ahány név van ezen a világon... Szaladnak is a Meskára!

A kétféle forma kétféle funkcióval is rendelkezik, Ágié sok-sok kártyát tud tárolni, emellett egy zippzáras és három becsúsztatós résszel is rendelkezik. Becsukva kb. 15x19 cm, szétnyitva 44 cm hosszú a 19 cm szélesség mellett.
Annáé csak egy zippzáras és két becsúszatós résszel készült, ennek fejében kicsit kisebb lett. Becsukva 12 és fél x 19 cm, kinyitva 25 cm hosszú.

Hétvégére nagyon jó lenne egy kis jó idő, hiszen szabadtéri program keretében az Angyalföldi Szent Mihány napi búcsú egyik résztvevője leszek. 10.00 órakor lépek fel a színpadon zenebölcsis bemutatóval, utána a kézműves vásárban szeretnék jó sok mindentől megszabadulni...

Segítsetek a jó idő varázslásában!

2010. szeptember 20., hétfő

Névre szóló mesekönyv

  Elkészült egy újabb névre szóló mesekönyv, amire hímzett címoldalt kért a megrendelő. Az egyik fonal Lilangtől, amásik Judd25-től való. 18'-as aidára készült, egy szállal.


2010. szeptember 17., péntek

Pelenkatartók



Ezt a két pelustartót varrtam a héten, Dana kérte tőlem. Csoportos baba-ajándék lesz mindkettő, a munkahelyén.A minta nem saját, egy réges-régi könyvből van, már nagyon-nagyon sok pelustartót varrtam. Az eredeti a libás, de öszefűszereztema  Tilda-nyuszikkal. bevallom, a nyuszissal nem vagyok megelégedve, remélem, ti nem látjátok, mi a baj vele:-)

2010. szeptember 13., hétfő

Rádióműsor

Most kaptam az értesítést, hogy szeptember 16-án, csütörtökön 11.30-kor a Kossuth Rádióban a Vendég a háznál műsorban az én Pocaklakó-daloló foglalkozásomon készült  riport hangzik majd el.
Akit érdekel, hallgassa!
Aki meghallgatná, de lemaradt az élő adásról, annak az adás után rendelkezésére áll a hangtár, ahol  a 2010.09.16.- ra kell kattintani!

2010. szeptember 12., vasárnap

Bepöccentem

Mármint hogy bepöccentem, és emiatt varrtam...
Szóval tönkrement a pénztárcám. Nem volt egy nagy szám, azonban jó nagy és sok-sok kártya fért bele. Tegnap elindultam vásárolni, hogy utána megyek talira (na oda nem jutottam el...)
Hát komolyan, ha 25 üzletben nem voltam, egyben sem. Nem hinném, hogy valami extra igény volna, hogy nagy apróshely, és sok kártyahely legyen benne???
Rengeteg kártyám van (kinek nem?), és utálom, hogy egymáson vannak, sosem találom az éppen kellőt. Aztán meg, a zenebölcsiben általában 200asokkal fizetnek nekem, ettől aztán iszonyat mennyiségű apróm szokott lenni. Hát ilyen igényekkel keltem én útra. Azzal a szöveggel, hogy "Jónapotkívánok nekem olyan pénztárca kell, amiben nagy hely van az aprónak és sok kártyahely van benne!"
A sok kártyahely több üzletben 5-6 volt... na ettől kaptam röhögőgörcsöt. Mondom, nekem minimum 16-20 kellene... és ha volt is, akkor randa fekete (brrr...), és 10-12 ezer körül... akkor inkább nejlonzacskóban hordom a pénzem.
Akkor jöttek olyan variációkkal, hogy vegyek egy pénztárcát, és egy hozzá illő kártyatartót. Okos, az már 2x 8-10 ezer... arról nem beszélve, hogy amikor egyik táskából a másikba pakolok (ami nálam naponta 2x fordul elő), tuti az egyik lemarad...
Ki a francnak kell bőr pénztárca? Mármint hogy mindenáron. Nekem nagyon jó a textil, a műbőr, persze azért nézzen ki valahogy, mondjuk legyen jó csajos, és vicces. Esetleg szép???
Na jó, tegnap végül nem sikerült. Ma is útra keltem, úgyis el kellett mennem az Auchanba elemózsiáért. Van ott is egy csomó kisebb-nagyobb üzlet, tegyük egy próbát. Na volt egy iszony randa fekete, 12ezerért, majdnem akkora volt mint ami nekem kell, de fekete???? nem vagyok én öregasszony...
Már akkor sejtettem, hogy ma délután varrni fogok...
A Forma1 alatt gyorsan befejeztem ezt a kis cukiságot
és nekiestem előállítani A PÉNZTÁRCÁT. Így csupa nagybetűvel. Tadammmm!!! Íme az eredmény:
és kinyitva, a sok-sok kártyahellyel

2010. szeptember 7., kedd

Cserebere fogadom...

Évinek ezt a keresztszemes hajcsatot küldtem
és ezeket a szalagokat kaptam cserébe

Mária a gobelin alapot és a patchwork-tűzősablont kérte
és ezeket a gyönyörű anyagokat kaptam, a mobiltok nem volt benne az alkuban, meglepetésként kaptam!

Lilangnak ezt küldtem (Álomkóc Cd, zöld és fehér panama, Daylight izzó)
és ezeket kaptam tőle (festett fonalak, szürke és bézs 18'-as aida, aprómintás anyagok)



Lilang játéka

Lilangnál is lehet játszani! Négyféle nyeremény, pl ez:

2010. szeptember 6., hétfő

Táskajáték a Matula-ikreknél

Most már igazán NAGYON szeretnék nyerni valamit!
Például ezt?
(de ti ne jelentkezzetek, mert akkor nem biztos hogy én nyerem meg!)

És a táskajáték mellett ezerrel varrom a saját táskáimat, hamarosan jelentkezem az újabb adaggal, most már őszi színekben :-)